PYETJE TË FREKUENTUARA

CILA ËSHTË KOSTOJA MESATARE E NJË SISTEMI SMART HOUSE (shtëpi e zgjuar) ?

Koszty automatyki budynkowej ile kosztuje inteligentny dom
E gjitha varet nga kompleksiteti i sistemit dhe funksionalitetet që pritet të sigurojë. Kur hartuam sistemin Grenton, ne bëmë çmos të zgjedhim koston individuale të modulit pa sakrifikuar cilësinë.

Një sistem i thjeshtë i shtëpive të zgjuara, që ofron funksionalitete themelore, kushton rreth 600-800 EURO. Sistemi, me një seri të plotë të funksionaliteteve, mund të kushtojë midis 1500 dhe 3500 EURO.

Ju duhet të mbani në mend se edhe sistemi më i thjeshtë do të ndikojë ndjeshëm në komoditetin dhe kursimet tuaja.

Kontrolloni sa mund të kushtoj shtëpia juaj Inteligjente

A ka ndonjë të mirë në instalimin një sistem i tillë, për një apartament të vogël?

Inteligentna instalacja w małym mieszkaniu apartamencie
Sistemet e shtëpive të zgjuara nuk janë vetëm për ambjente të mëdha!

Ato gjithashtu mund të rrisin ndjeshëm komoditetin e të jetuarit dhe të ofrojnë kursime në apartamente të vogla, pasi ato ofrojnë aftësi të përparuara të ndriçimit, ngrohjes dhe kontrollit të kinemasë në shtëpi.

Për shkak të faktit se sistemi Grenton vjen dhe me module shumë të vogla pa tela, instalimi i tij në apartamente të mobiluara plotësisht është i lehtë dhe nuk kërkon që ju të bëni ndonjë ndryshim në instalimet elekrike egzistuese.

NË CILEN PIKË, KUR PO BEHET NDËRTIMI I SHTËPISË SIME, DUHET TË VENDOS NËSE UNË DUA TË JETOJ NË NJË SMART HOME?

Budowa inteligentnego domu koszty budowy domu
Sa më parë që të merrni vendimin, aq më e lehtë do të jetë zgjedhja e sistemit më të mirë.

Mundësia më e mirë është vendosja e telave në një "arkitekturë ylli" me të gjitha qarqet që përfundojnë në një kuti kontrolli. Në këtë mënyrë, jo vetëm që do të mund të shtyni zgjedhjen e një sistemi specifik deri më vonë, por gjithashtu do t'ju lejojë të përdorni instalime elektrike të rregullta pa sistemin shtëpi e zgjuar.

A MUND TË INSTALOJ SISTEMIN Smart HOME PASI UNË KAM PËRFUNDUAR RINOVIMIN E SHTËPISE ?

Inteligentny system w gotowym, ukończonym budynku, domu lub mieszkaniu
Po! Ju mund ta instaloni me lehtësi dhe jo invazive sistemin e shtëpive të zgjuar në një ndërtesë tashmë të përfunduar.

Grenton System ofron të dy lloje module, të destinuara për instalim në kabinete komutuese dhe module pa tel që mund të instalohen në mënyrë jo të rastësishme në kutitë e instalimit, pa asnjë modifikim në instalimet elektrike të ndërtesës ose rinovimin të saj.

Me këto, ju do të keni mundësi të instaloni sistemin në ndërtesa dhe apartamente që tashmë janë të banuara.

A duhet të zgjidhni një sistem të veçantë gjatë punës PROJEKTIMIT?

Projekt inteligentnego, energooszczędnego domu koszty projektu
Nëse instalime elektrike janë të dizajnuara rreth arkitekturës "yll", me të gjitha qarqet që përfundojnë në një ose më shumë kabinete komutues, ku janë instaluar modulet DIN, zgjedhja e prodhuesit specifik të sistemit mund të bëhet vetëm disa javë para se të fillojë çdo punë.

Shumica e sistemeve inteligjent në dispozicion janë krijuar për tu instaluar në këtë mënyrë.

HOW SHOULD I DESIGN MY WIRING IN ORDER TO ACCOMMODATE THE SMART HOUSE INSTALLATION?

Projekt inteligentnego domu i automatyki budynkowej jakie koszty
Kur përgatitni instalime elektrike, duhet të merrni parasysh se cilat karakteristika duhet të ofrojë sistemi i shtëpisë së zgjuar dhe çfarë lloj konfigurimi kërkon sistemi i zgjedhur.

Modulet e shtëpive të zgjuara janë instaluar në një kabinet qendror komutues ku takohen të gjitha qarqet elektrike. Kjo zgjidhje është në dukje më e shtrenjtë, por kur merret parasysh çdo hyrje / dalje, modulet e instaluara në shinat DIN rezultojnë të jenë më të lira.
Lexoni në blog...

A mundet çdo elektricist të instaloj Sistemin GRENTON ?

Instalator automatyki budynkowej elektryk koszt
Çdo elektricist mund të përgatisë instalime elektrike dhe të tensionit të ulët, instalime elektrike për sistemin Grenton dhe të instaloj modulet.

Konfigurimi i sistemit është aq i thjeshtë sa vendosja e një ruteri Wi-Fi. Ju nuk keni nevojë për ndonjë kualifikim të veçantë për të instaluar sistemin Grenton. Sidoqoftë, nëse zgjidhni, një nga grupimet tona më të mëdha dhe më komplekse. ne ju rekomandojmë të përdorni një specialist të certifikuar të instalimit Grenton i cili do të jetë në gjendje të bëjë disa sugjerime në lidhje me konfigurimet e mundshme.

Apo ndoshta elektricisti juaj i besuar do të jetë i interesuar të marrë një trajnim falas të certifikimit të instalimit të sistemit Grenton System?

A DO TË JEM NË GJENDJE TË KONFIGUROJ SISTEMIN GRENTON DUKE E PROVUAR VETË?

Konfiguracja systemu inteligentnego budynku
Kur hartojmë sistemin Grenton, ne bëjmë shumë përpjekje për t'u siguruar që është i thjeshtë për tu konfiguruar, dhe në të njëjtën kohë ofrojmë shumë veçori.

Përveç vetë sistemit, ne ju ofrojmë Grenton Object Manager, një mjet konfigurimi shumë intuitiv. Kjo do t'ju lejojë të bëni sistemin të funksionojë saktësisht si e dëshironi atë në vetëm minuta. Mund të kaloni të gjithë procesin e instalimit vetë, ose të punësoni një specialist të certifikuar të instalimit të sistemit Grenton për të vendosur sistemin, pastaj të bëni ndryshime të konfigurimit vetë.

Ju me siguri nuk keni nevojë për një diplomë në IT për të instaluar sistemin Grenton.

JANË SISTEMET SMART HOUSE PLOTËSISHT TË SIGURT NGA NDËRHYRJA?

Centralka alarmowa i bezpeczeństwo z systemem inteligentnego domu
Statistikat tregojnë se ndërtesat e pajisura me sistem inteligjent janë më të sigurt se ndërtesat normale. Ndërtesat nuk janë vetëm më të sigurta nga ndërhyrësit, por edhe zjarri ose përmbytja.

Sigurisht, shumë varet nga algoritmet e kriptimit të përdorura për të siguruar transferimin e të dhënave ndërmjet moduleve.

Sistemi Grenton përdor algoritmin jashtëzakonisht të sigurt të AES që nuk është thyer asnjëherë dhe përdoret, ndër të tjera, në sistemet bankare elektronike.

ÇFARË NDODH NËSE NJË NGA MODULET DËSHTON? A DO TË NDALET SISTEMI I PUNËS?

Gwarancja na  system automatyki budynkowej
Dështimi i një modul nuk ndikon në modulet e tjera.

Për ta bërë më të lehtë heqjen e çdo dështimi të mundshëm, sistemi Grenton është i pajisur me mekanizma që bën një transferim automatik pothuajse të plotë në konfigurim në një modul që zëvendëson një defekt.

Vlen të përmendet se modulet Grenton janë prodhuar në Bashkimin Evropian duke përdorur komponentë me cilësi të lartë nga ofruesit kryesorë në të gjithë botën. Kjo i bën modulet e sistemit Grenton shumë të besueshëm.

A MUND TË INTEGROJ SISTEMIN GRENTON ME SISTEMIN E ALARMIT QË KAM TË INSTALUAR?

Centralka alarmowa satel manipulator Integracja inteligentny dom
Po. Sistemi Grenton lejon integrimin me pothuajse çdo sistem standard të kontrollit qendror të alarmit.

Duke e lidhur sistemin e automatizimit të ndërtesës me sistemin e kontrollit qendror të alarmit, do të keni akses në dy funksionalitete të reja - do të jeni në gjendje të aktivizoni alarmin duke përdorur një telekomandë RTV ose smartphone, ose të ndizni dritat nëse alarmi është aktivizuar.

KU RUHET KONFIGURIMI I SISTEMIT ?

Konfiguracja modułów systemu inteligentnego domu
Në Sistemin Grenton, e gjithë konfigurimi i shtëpisë së zgjuar ruhet në një skedar që mund të rezervoni dhe ruajeni në kopje të shumta në një vend të largët.

Kur ndryshoni konfigurimin, të dhënat dërgohen në module CLU që e ruajnë atë në kujtesën e tyre jo të paqëndrueshme. Nëse moduli CLU duhet të zëvendësohet, sistemi automatikisht do të kopjojë të dhënat nga skedari në një modul të ri.

Në këtë mënyrë, nëse ndonjë prej mosfunksionimeve të moduleve, sistemi do t'ju ndihmojë të siguroni që një konfigurim i mëparshëm është rivendosur.
Kurse
me Grenton
Jeto
me Grenton
Na Vizitoni