Video

Akademia Grenton - Pjesa 1. Bazat e shtëpive të zgjuara. Çfarë është Smart Home dhe pse ia vlen të kesh.

play
Në pjesën e parë të Akademisë Grenton, ne paraqesim se çfarë është një sistem Smart Home, si të jetojmë në një shtëpi të zgjuar dhe cilat funksionalitete dhe lehtësi mund të presim pas instalimit të tij. Ne do t'ju tregojmë se si automatizimi në shtëpi përmirëson sigurinë, rehatinë dhe jep kursime. Ne do të tregojmë që teknologjia Smart Home gjithashtu na jep një shtëpi fleksibël - funksionet e së cilës mund të ndryshohen në varësi të sezonit, ditës, në varësi të faktit nëse kemi mysafirë ose jemi me pushime. Ne do të tregojmë se si Smart Home kontrollon në mënyrë të pavarur ngrohjen, ndriçimin, grilat, hyrjet dhe portat e garazhit, ose sistemet moderne siç është rekuperimi ose panele diellore.

ACADEMY GRENTON - PJESA 2. PËRGATITJA E INSTALIMIT ELEKTRIK NË SMART HOME. SI TË INSTALOJME TELAT ELEKTRIK NË NJË SMART HOUSE.

play

Në pjesën e dytë të Akademisë Grenton ne prezantojmë se si të përgatisni një instalim elektrik, si dhe një tension të ulët për sistemin Smart Home. Ne këshillojmë se si të zgjidhni llojet e ndryshme të telave elektrike dhe kabllove të strukturuara për integrimin me sistemet e tjera moderne të shtëpisë. Ne gjithashtu ofrojmë udhëzime specifike për instalimin për pajisjet Grenton Smart Home, që tregojnë versione të ndryshme të arkitekturës së sistemit për lehtësira të vogla por edhe të mëdha. Pas shikimit të këtij episodi, do të mësoni përgjigjet e pyetjeve shumë të zakonshme se si të përgatisni instalime elektrike për ngrohje, ndriçim, grila, sisteme alarmi, porta hyrëse dhe garazhi në një shtëpi të zgjuar, si dhe integrimin me një recuperator ose panel diellor për energjin elektrike. Do të dini gjithashtu gjatësinë maksimale të Grenton TF-Bus, si të lidhni Panelet Smart dhe Prekëse në rast të kabllove të vendosura me yje. Do të mësoni gjithashtu rregulla të thjeshta të ndërprerjes së sistemit.

ACADEMY GRENTON - PJESA 3. MODULET GRENTON. Si të zgjidhni modulet e duhura për sistemin Smart Home.

play

Në pjesën e tretë të Akademisë Grenton, ne paraqesim një gamë të gjerë të pajisjeve Grenton Smart Home, d.m.th module që kryejnë funksione individuale. Nga ana tjetër, ne do të prezantojmë familjen e moduleve që i ndajnë ato në kabina të montuara dhe për kabinete elektrike të sistemit DIN. Ne gjithashtu do të tregojmë se si modulet me tel që komunikojnë në TF-Bus janë të ndryshme nga ato pa tel në standardin e valës Z-Wave. Për secilin grup module do t'ju tregojmë se cilat parametra elektrikë ka moduli në një version të caktuar, por edhe ato që përdoren më shpesh në sistemet reale të implementuara në shtëpi dhe apartamente. Pasi ta shikoni këtë episod, do të jeni në gjendje të vendosni nëse keni nevojë për modulin Grenton Relay 4HP ose një Grenton I / O 8/8 për një funksion specifik. Në këtë episod, ne do të tregojmë edhe avantazhet e paneleve tona me siperfaqe qelqi - të dyja Grenton Touch Panel dhe Grenton Smart Panel, të pajisur me një ekran OLED dhe mundësinë e kontrollit pa kontakt të gjesteve të dorës.

ACADEMY GRENTON - PJESA 4. FURNIZIMI I FUQIS DHE SISTEMIT GRENTON.

play
Në pjesën e katërt të Akademisë Grenton ne paraqesim sesi të fuqizojmë siç duhet sistemin Smart Home. Ne këshillojmë se cilat elementë duhet të zgjedhin dhe cilat praktika të mira për t'u përdorur. Ne gjithashtu ofrojmë udhëzime specifike për instalimin për sistemin Grenton Smart Home, duke treguar versione të ndryshme të arkitekturës së sistemit për lehtësira të vogla por edhe të mëdha. Ne diskutojmë se cilat gabime duhet të shmangin në mënyrë që një shtëpi inteligjente të kontrollojë ngrohjen, ndriçimin, blindat, sistemin e alarmit, dyert e hyrjes dhe garazhit, si dhe integrimin me një recuperator ose panel diellor të prodhimit të energjis në mënyrë korrekte dhe pa probleme.

ACADEMY GRENTON - PJESA 5. BAZAT E konfigurimit të sistemit të shtëpisë SMART.

play
Në pjesën e pestë të Akademisë Grenton tregojmë se si të fillojmë punën dhe konfigurimin e sistemit Smart Home. Ne paraqesim funksionin Discovery, i cili me një klik ju lejon të gjeni të gjitha modulet e Grenton, t'i adresoni ato dhe të përgatiteni për konfigurim. Ne diskutojmë metodat e krijimit të skriptit, objektet virtuale si një kohëmatës, kalendar, orar ose termostat. Ne përcjellim sesi CLU sillet në rastin e gjendjeve të ndryshme operative të sistemit.

GRENTON ACADEMY - PART 6. SMART HOME Konfigurimi i Sistemit - Ndriçimi.

play

Në pjesën e gjashtë të Akademisë Grenton, për shembullin e konfigurimit të ndriçimit, ne diskutojmë rregullat për krijimin e lidhjeve midis hyrjeve dhe rezultateve në sistemin Smart Home. Ne paraqesim një konfigurim të thjeshtë të llambave të ndezura / fikse, konfigurimin e llambave të zbehta dhe LED shumëngjyrësh RGBW. Ne tregojmë se si të krijoni skriptet LUA, të përdorni mjetin grafik të Script Builder dhe të vendosim skena të thjeshta, p.sh. duke lënë shtëpinë (larguar nga shtepia) çfare të beje sistemi për të ritur sigurine dhe kursyer energjinë.

GRENTON ACADEMY - PJESA 7. SMART HOME GRENTON KONTROLLI i APLIKACIONIT.

play

Në pjesën e shtatë të Akademisë Grenton, ne diskutojmë rregullat për krijimin e ndërfaqeve për aplikimin e kontrollit të sistemit inteligjent në shtëpi për telefonat inteligjentë dhe tabletët myGrenton. Ne paraqesim sesi të përgatisim me lehtësi një konfigurim të përshtatur për nevojat tona, si të drejtojmë qasje në distancë përmes cloud ose të konfigurojmë njoftimet PUSH. Ne tregojmë se si mund të duket aplikacioni ynë, si mund t'i grupojmë funksionet sipas llojit të pajisjeve të kontrolluara - psh, ndriçimi, ngrohja ose grilat ose për shkak të dhomës së ndenjes, kuzhinës ose garazhit.

GRENTON ACADEMY - PJESA 8. SMART HOME Konfigurimi i Sistemit - ngrohje.

play

Në pjesën e tetë të Akademisë Grenton diskutojmë parimet e konfigurimit të ngrohjes në një shtëpi të zgjuar. Ne tregojmë ndryshime në instalimet CO dhe ato të menaxhuara tradicionale. Ne diskutojmë se si të kontrollojmë temperaturën në secilën dhomë duke përdorur termostate virtuale, dhe pastaj t'i përdorim këto termostate në aplikacionin celular myGrenton dhe në Smart Panels. Pjesa 8 është një episod për investitorët dhe instaluesit e sistemeve Smart Home që duan të mësojnë parimet e konfigurimit të ngrohjes inteligjente. Në pjesët vijuese do të diskutojmë se si të konfiguroni grilat, një sistem alarmi, një hyrje ose garazh garazhi në sistemin Grenton, ose të integrohen me një recuperator ose inverter diellor.

Vizitoni brenda shtëpis me sistemin GRENTON.

play

Prezantimi i aftësive të sistemit Grenton Smart Home të realizuar brenda rezidencës.

Grenton Manaxheri i Objektit

play
Zbuloni programin Grenton Manaxheri i Objektit, i cili do t'ju lejojë të konfiguroni sistemin Smart Home në një mënyrë të shpejtë dhe të thjeshtë